Tervetuloa Pinellaan nauttimaan. Päiväsaikaan tarjoilemme maittavaa lounasta ja iltaisin voit valita herkkuja erinomaiselta à la carte -listaltamme.

Viikon lounasmenu »

A la carte -menu »
Ryhmämenu »
Viinit ja juomat »
Kokouspaketit »

Baarimenu »


 

Pinella lanseerasi oman nimikkoviininsä maaliskuussa

Ravintola lanseerasi maaliskuussa 2014 oman nimikkoviinin jonka valmistaja on maineikas sisilialainen Planeta. Se sopiikin tälle historialliselle ravintolalle oivallisesti koska juuri Italiastahan ravintolan vuonna 1848 perustanut Nils Pinello oli alun perin kotoisin.

Punaviini on valmistettu Nero d’Avola- ja Syrah-rypäleistä, joilla molemmilla on tärkeä rooli sekoituksessa. Nero d’Avola edustaa sisilialaisia perinteitä ja runsasta, lämmintä ja pehmeää hedelmäisyyttä viinissä, kun taas Syrah’n tehtävä on tuoda mukavaa mausteisuutta ja pientä särmää jälkimakuun. Hyvä hapokkuus tekee siitä miellyttävän ruokaviinin ja auttaa viiniä tulemaan esiin erilaistenkin ruoka-aineiden ja makujen kanssa.
Planeta-viinitalon historia on melko nuori, mutta sitäkin loistokkaampi. Se on kolmen serkuksen, Alessio, Francesca ja Santi Planetan johtama perheyritys, jonka ansioksi voidaan katsoa Sisilian nostaminen maailman viinikartalle bulkkiviinien tuottajasta kansainvälisesti arvostettujen laatuviinien tuottajaksi. Maailman tietoisuuteen Planeta nousi 90-luvun lopulla erityisesti huippulaadukkailla Chardonnay- ja Merlot-viineillään. Myöhemmin Planeta on ollut edelläkävijä myös alkuperäisten sisilialaisten ja manneritalialaisten lajikkeiden laatutuottajana. Planetan tarhat ja viininvalmistamot sijaitsevat Sisiliassa viidellä eri alueella Menfissä, Sambuca di Siciliassa, Vittoriassa, Notossa ja uusimpana tulokkaana Castiglione di Siciliassa Etnan juurella.