Pinellan ajankohtaista:

Pinellan uusi a la carte -lista Michelin-kokkien käsialaa
Uutena keittiömestarina aloittanut Nahuel Pazos

Nahuel & Hermanos Torres

Keskellä Pinellan uusi keittiömestari Nahuel Pazos. Vasemmalla ja oikealla Sergio ja Javier Torres.

Pinella on aloittanut yhteistyön barcelonalaisten Michelin-kokkien Sergio ja Javier Torresin kanssa. Torresin veljekset suunnittelevat jatkossa Pinellan menut ja samalla ravintolan uutena keittiömestarina on aloittanut Argentiinassa syntynyt ja Espanjassa kasvanut Nahuel Pazos.

Pazos muutti Turkuun Torresin veljesten pyörittämän Dos Cielos-ravintolan apulaiskeittiömestarin paikalta. Työskennellessään Torresin veljesten kanssa Barcelonassa Pazos on omaksunut heidän ruokafilosofiansa sekä veljesten kehittämät uudet tekniikat ja teknologiat, joilla varmistetaan raaka-aineiden mahdollisimman hellävarainen käsittely. Myös veljekset tulevat jatkossa vierailemaan Turussa säännöllisesti.

Pazosin ja Torresin veljesten suunnittelemat illallis- ja lounasmenut ovat nyt saatavilla Pinellassa. Pääosassa ovat erityisesti paikalliset, korkealaatuiset raaka-aineet, innovatiiviset ruoanvalmistustavat sekä kansainväliset vaikutteet.

Ravintolan menujen lisäksi he suunnittelevat Pinellan baariin oman valikoiman pienempiä makupaloja eli pintxoja.


 

Pinellan ajankohtaista:

Maista Antinori-menu marras-joulukuussa

Antinori-menu on saatavilla Pinellassa 4.11.-20.12. välisenä aikana. Menu sopii täydellisesti vaikka pikkujoulujen illalliseksi. Menupaketti sisältää kolme ruokalajia yhteensopivine viineineen. Katso menu »

  • Antinori-menu 45 €
  • Viinipaketti 26 €
  • Premium-viinipaketti 32 €

 

Pinellan ajankohtaista:

Pinella lanseerasi oman nimikkoviininsä

Ravintola lanseerasi maaliskuussa 2014 oman nimikkoviinin jonka valmistaja on maineikas sisilialainen Planeta. Se sopiikin tälle historialliselle ravintolalle oivallisesti koska juuri Italiastahan ravintolan vuonna 1848 perustanut Nils Pinello oli alun perin kotoisin.

Punaviini on valmistettu Nero d’Avola- ja Syrah-rypäleistä, joilla molemmilla on tärkeä rooli sekoituksessa. Nero d’Avola edustaa sisilialaisia perinteitä ja runsasta, lämmintä ja pehmeää hedelmäisyyttä viinissä, kun taas Syrah’n tehtävä on tuoda mukavaa mausteisuutta ja pientä särmää jälkimakuun. Hyvä hapokkuus tekee siitä miellyttävän ruokaviinin ja auttaa viiniä tulemaan esiin erilaistenkin ruoka-aineiden ja makujen kanssa.
Planeta-viinitalon historia on melko nuori, mutta sitäkin loistokkaampi. Se on kolmen serkuksen, Alessio, Francesca ja Santi Planetan johtama perheyritys, jonka ansioksi voidaan katsoa Sisilian nostaminen maailman viinikartalle bulkkiviinien tuottajasta kansainvälisesti arvostettujen laatuviinien tuottajaksi. Maailman tietoisuuteen Planeta nousi 90-luvun lopulla erityisesti huippulaadukkailla Chardonnay- ja Merlot-viineillään. Myöhemmin Planeta on ollut edelläkävijä myös alkuperäisten sisilialaisten ja manneritalialaisten lajikkeiden laatutuottajana. Planetan tarhat ja viininvalmistamot sijaitsevat Sisiliassa viidellä eri alueella Menfissä, Sambuca di Siciliassa, Vittoriassa, Notossa ja uusimpana tulokkaana Castiglione di Siciliassa Etnan juurella.