Päiväsaikaan tarjoilemme maittavaa lounasta ja iltaisin voit valita herkkuja erinomaiselta à la carte -listaltamme.

 

 

Pinellan ajankohtaista:


Bookatablen käyttäjien arvio: Pinella Turun paras ravintola 2015

Bookatable-ravintolavarausjärjestelmän käyttäjät ovat vuonna 2015 antaneet yli 11 000 ravintola-arviota, joiden perusteella Pinella nousi vuoden parhaaksi turkulaiseksi ravintolaksi. Vuonna 2006 perustetussa varauspalvelussa on mukana yli 12 000 ravintolaa, ja se on Euroopan maiden lisäksi käytössä myös Yhdysvalloissa. Turkulaisravintoloita on järjestelmässä mukana 21.

Bookatablen edustaja Raya Virtanen luovutti pokaalin ja diplomin Pinellan henkilökunnalle keskiviikkona 18.11.2015. Palkinnon ottivat vastaan tarjoilija Cumali Baycus sekä kokki Jere Saarinen.


Taideakatemian töitä esillä Pinellassa
Ajatuksia hyvästä ja pahasta – viisi tulkintaa täydellisyyden tavoittelusta

Pinella Contemporary Art & Collaboration on uusi Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian ja ravintola Pinellan taideyhteistyökonsepti. Ravintola tarjoaa nyt kolmatta kertaa opiskelijoille mahdollisuuden saada taidettaan esille tavallisesta poikkeavaan näyttelytilaan, eli ravintola Pinellaan.

Lähtökohta näyttelylle on Food & Fun tapahtuma, josta syntyi ajatus taiteen ja ruuan yhteydestä, tai tavoitteen saavuttamisesta – saada aikaan ainutlaatuinen, esteettinen kokemus katsojalle. Aktiivinen vuorovaikutus on esillä teosten lopputuloksessa.

Taidenäyttelyn avajaisia vietetään Pinellassa torstaina 12.11. klo 18-20. Näyttely kantaa nimeä ”Paha kakku”. Nimi kantautuu lasten lorusta, jossa on toiveet hyvästä kakusta. Toiveilla on myös synkkä kääntöpuolensa; onnistuminen ei ole itsestään selvää. Samoin on ruoan valmistuksessa ja taiteen luomisen prosessissa.

Esillä näyttelyssä on Emmi Länsmanin, Jose Jomperon, Julius Töyrylän, Sofie Wilkströmin ja Susana Nevadon teokset. Näyttely hyödyntää pimeää vuodenaikaa ja se laajentuu myös ravintolatilan ulkopuolelle projisointi-teoksen avulla. Opettajan ja opiskelijoiden yhteistyötä on laajennettu keittiön henkilökunnan kanssa.

Näyttely on esillä 13.11.2015–12.1.2016.

 


Celler Piñol tuo Pinellaan hyvää tekevän tuulahduksen Espanjasta

Pinellassa tarjoillaan  21.10.-19.12.2015 kolmen ruokalajin viinimenu, jonka tähtiä ovat Pinellan keittiömestarin, barcelonalaisen Nahuel Pazosin modernit, kotiseudusta inspiroituneet annokset ja batealaisen Celler Piñol -viinitalon viinit. Nämä kriitikoiden ylistämät laatuviinit ilahduttavat sekä maullaan että ulkonäöllään: alku- ja pääruokaviineillä on erityislaatuiset Art Wine -etiketit, jotka ovat Suomen Kehitysvammaliiton ja Tampereen Viinitukun yhteisen projektin hedelmä. Tutustu projektiin »

Viinimenulla on mukana Celler Piñolin valko-, puna- sekä jälkiruokaviini, jotka täydentävät menulta löytyviä makuelämyksiä kuten paahdettua kananpoikaa, kampasimpukoita, Iberico-possun poskea ja balsamico-päärynää. Tutustu menuun »

Viinien lisäksi Pinellaan saadaan Celler Piñolista myös toinen tervetullut vieras. Piñolin viinitalon kuin omat taskunsa tunteva Joseph Maria on pikkupojasta asti työskennellyt erilaisissa tehtävissä Juañjo Piñolin luotsaamassa perheomisteisessa viinitalossa. Joseph Maria esittelee Puupinellan baarissa Piñolin viinejä ja tutustuttaa vieraat viinitalon elämään 23.-24.10. Joseph Marian pitämiin viinipruuveihin ei tarvita etukäteisvarauksia, pruuvin hinta 15€/hlö.

 


varaapikkujoulut.fi


Uutena keittiömestarina aloittanut Nahuel Pazos

Nahuel & Hermanos Torres

Keskellä Pinellan uusi keittiömestari Nahuel Pazos. Vasemmalla ja oikealla Sergio ja Javier Torres.

Pinella on aloittanut yhteistyön barcelonalaisten Michelin-kokkien Sergio ja Javier Torresin sekä veljesten pyörittämän Dos Cielos-ravintolan apulaiskeittiömestarin Nahuel Pazosin kanssa. Argentiinassa syntynyt ja Espanjassa kasvanut Pazos aloittaa Pinellan uutena keittiömestarina ja suunnittelee jatkossa Pinellan menut yhdessä Michelin-kokkien kanssa.

Työskennellessään Torresin veljesten kanssa Barcelonassa Pazos on omaksunut heidän ruokafilosofiansa sekä veljesten kehittämät uudet tekniikat ja teknologiat, joilla varmistetaan raaka-aineiden mahdollisimman hellävarainen käsittely. Myös veljekset tulevat jatkossa vierailemaan Turussa säännöllisesti.

Pazosin ja Torresin veljesten suunnittelemat illallis- ja lounasmenut ovat nyt saatavilla Pinellassa. Pääosassa ovat erityisesti paikalliset, korkealaatuiset raaka-aineet, innovatiiviset ruoanvalmistustavat sekä kansainväliset vaikutteet.

Ravintolan menujen lisäksi he suunnittelevat Pinellan baariin oman valikoiman pienempiä makupaloja eli pintxoja.


 

Pinella lanseerasi oman nimikkoviininsä

 

Ravintola lanseerasi maaliskuussa 2014 oman nimikkoviinin, jonka valmistaja on maineikas sisilialainen Planeta. Se sopiikin tälle historialliselle ravintolalle oivallisesti koska juuri Italiastahan ravintolan vuonna 1848 perustanut Nils Pinello oli alun perin kotoisin.

Punaviini on valmistettu Nero d’Avola- ja Syrah-rypäleistä, joilla molemmilla on tärkeä rooli sekoituksessa. Nero d’Avola edustaa sisilialaisia perinteitä ja runsasta, lämmintä ja pehmeää hedelmäisyyttä viinissä, kun taas Syrah’n tehtävä on tuoda mukavaa mausteisuutta ja pientä särmää jälkimakuun. Hyvä hapokkuus tekee siitä miellyttävän ruokaviinin ja auttaa viiniä tulemaan esiin erilaistenkin ruoka-aineiden ja makujen kanssa.

Planeta-viinitalon historia on melko nuori, mutta sitäkin loistokkaampi. Se on kolmen serkuksen, Alessio, Francesca ja Santi Planetan johtama perheyritys, jonka ansioksi voidaan katsoa Sisilian nostaminen maailman viinikartalle bulkkiviinien tuottajasta kansainvälisesti arvostettujen laatuviinien tuottajaksi. Maailman tietoisuuteen Planeta nousi 90-luvun lopulla erityisesti huippulaadukkailla Chardonnay- ja Merlot-viineillään. Myöhemmin Planeta on ollut edelläkävijä myös alkuperäisten sisilialaisten ja manneritalialaisten lajikkeiden laatutuottajana. Planetan tarhat ja viininvalmistamot sijaitsevat Sisiliassa viidellä eri alueella Menfissä, Sambuca di Siciliassa, Vittoriassa, Notossa ja uusimpana tulokkaana Castiglione di Siciliassa Etnan juurella.