Tervetuloa Pinellaan nauttimaan. Päiväsaikaan tarjoilemme maittavaa lounasta ja iltaisin voit valita herkkuja erinomaiselta à la carte -listaltamme.

Viikon lounasmenu »

A la carte -menu »
Food & Fun -menu 2014 »
Ryhmämenu »
Viinit ja juomat »
Kokouspaketit »


Pinellan ajankohtaista:

Food & Fun tuo espanjalaiset huippukokit lokakuussa Pinellaan

Kansainvälinen ruokafestivaali Food & Fun järjestetään ensimmäistä kertaa Turussa 1.−5. lokakuuta. Pinella on yksi yhdeksästä mukana olevasta turkulaisravintolasta ja festivaalin aikana Pinellassa vierailevat espanjalaiset kaksosveljet SERGIO ja JAVIER TORRES!

Torresin veljekset Sergio ja Javier vauhdissa

Kotimaassaan erittäin kuuluisat Torresin kaksoset tulevat Turkuun suoraan Barcelonan ravintolamaailman huipulta. Uransa aikana he ovat työskennelleet useissa kolmella tähdellä palkituissa Michelin-ravintoloissa ja parhaillaan he pyörittävät Barcelonassa omaa Michelin-tähdellä palkittua Dos Cielos -ravintolaa. Heillä on myös Espanjan televisiossa oma ruokaohjelma, jonka toista kautta kuvataan parhaillaan. Veljesten viimeisimpiin projekteihin kuuluu myös tämän vuoden huhtikuussa ilmestynyt keittokirja. Pinellaan Torresin kaksoset luovat festivaalin ajaksi upean neljän ruokalajin menun. Lisäksi veljekset suunnittelevat festivaalin aikana pienempiä makupaloja eli pinchoja Pinellan baariin. Sekä menussa että pinchoissa näkyy veljesten oma ruokafilosofia yhdistettynä varsinaissuomalaiseen lähiruokaan.

Food & Fun festivaali huipentuu lauantaina 4.10. jännittävään keittiömestarien taistoon, joka käydään yhdeksän eri turkulaisravintolan välillä. Voittaja palkitaan parhaan festivaalimenun tittelillä.

foodandfunfinland.fi »

Veljesten tarina

Kaksoset Sergio ja Javier Torres syntyvät Barcelonassa 12.12.1970. Isoäiti Catalinan ansiosta veljekset innostuvat ruoasta ja ruoanlaitosta jo pikkupoikana. Jo varhain pojat toimivat isoäitinsä apukokkeina valmistaen vähistä raaka-aineista taianomaisia ruokalajeja. Samalla he oppivat, että hyvässä keittiössä tarvitaan kurinalaisuutta, vahvaa teknistä osaamista ja laadukkaita raaka-aineita.
Vasta 14-vuotiaina veljekset hakeutuvat kotikaupunkinsa hotelli- ja ravintolakouluun, missä he pääsevät tunnetun keittiömestarin, Josep Lladonosan oppiin. Tästä alkaa matka, joka vie heidät oppivuosiensa aikana aina Euroopan parhaisiin ravintoloihin asti, työskentelemään yhdessä juuri niiden nimekkäiden keittiömestareiden kanssa, joita he lapsuudessaan ihailivat.

Ruokafilosofia

Torresin veljeksille ominaista on heidän erittäin yksilöllinen tapansa käsitellä raaka-aineita. Pääosassa on itse tuote, laadukkaat raaka-aineet ja niiden erittäin huolellinen ja mahdollisimman hellävarainen valmistaminen.

Annoksissaan veljekset pyrkivät yhdistämään vaikuttavat maut ja terveellisen keittiön ominaisuudet tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Siksi heille parhaimpiakin kaloja, lihaa tai vaikkapa riisilaatuja tärkeämpiä ovat tuoreet vihannekset ja mehukkaat kasvikset. Kaksosten luomuksissa yhdistyvät usein myös muiden maiden ja perinteiden parhaimmisto, erityisesti brasilialaiset raaka-aineet ja erikoisuudet.

Torresin veljekset hyödyntävät keittiössään ensisijaisesti kotimaista lähiruokaa nykyaikaisella ja kekseliäällä mutta samalla perinteitä kunnioittavalla otteella. Samalla he pyrkivät jatkuvasti käyttämään mielikuvitustaan ja etsimään uusia teknisiä mahdollisuuksia ja makuja keittiöönsä.

Ravintoloita, joissa veljekset ovat toimineet (*=Michelin-tähti)

Javier Torres
- Girasol (**) (1986-1989) 
Moraira • Alicante
- Neichel (**) (1988-1991) 
Barcelona
- Racó de Can Fabes (**) (1992-1995) 
 Sant Celoni · Barcelona
- Philippe Rochat (***) (1992-1995)
 Sveitsi
- Racó de Can Fabes (***) (1999-2006) Sant Celoni ·
Barcelona

Sergio Torres

- Reno (*) (1986-1988)
 Barcelona
- Plaza Atenée (**) (1986-1989) 
Pariisi
- Neichel (**) (1988-1991)
 Barcelona
- Akelarre (***) (1992-1994)
 San Sebastián
- Le Jardin des Sens (***) (1994-1995)

 Montpellier
- Alain Ducasse (***) (1996-1998)

 Pariisi

Torresin veljesten yhteiset ravintolat
- eÑe (2006-2013)
 Sao Paulo – Rio de Janeiro
- Dos Cielos (*) (2008-) 
Barcelona

Esimerkkejä veljesten uusimmista hankkeista

- De la tierra al cielo -keittokirja (4/2014, Planeta)
- Cocinado2 -televisio-ohjelma »
- Con 1 par -videoreseptit La Vanguardian digijulkaisuun »
- App Cocina Creativa -iPad-sovellus »
- Brasilialaisen Tam Airlines lentoyhtiön menut


 

Pinella lanseerasi oman nimikkoviininsä maaliskuussa

Ravintola lanseerasi maaliskuussa 2014 oman nimikkoviinin jonka valmistaja on maineikas sisilialainen Planeta. Se sopiikin tälle historialliselle ravintolalle oivallisesti koska juuri Italiastahan ravintolan vuonna 1848 perustanut Nils Pinello oli alun perin kotoisin.

Punaviini on valmistettu Nero d’Avola- ja Syrah-rypäleistä, joilla molemmilla on tärkeä rooli sekoituksessa. Nero d’Avola edustaa sisilialaisia perinteitä ja runsasta, lämmintä ja pehmeää hedelmäisyyttä viinissä, kun taas Syrah’n tehtävä on tuoda mukavaa mausteisuutta ja pientä särmää jälkimakuun. Hyvä hapokkuus tekee siitä miellyttävän ruokaviinin ja auttaa viiniä tulemaan esiin erilaistenkin ruoka-aineiden ja makujen kanssa.
Planeta-viinitalon historia on melko nuori, mutta sitäkin loistokkaampi. Se on kolmen serkuksen, Alessio, Francesca ja Santi Planetan johtama perheyritys, jonka ansioksi voidaan katsoa Sisilian nostaminen maailman viinikartalle bulkkiviinien tuottajasta kansainvälisesti arvostettujen laatuviinien tuottajaksi. Maailman tietoisuuteen Planeta nousi 90-luvun lopulla erityisesti huippulaadukkailla Chardonnay- ja Merlot-viineillään. Myöhemmin Planeta on ollut edelläkävijä myös alkuperäisten sisilialaisten ja manneritalialaisten lajikkeiden laatutuottajana. Planetan tarhat ja viininvalmistamot sijaitsevat Sisiliassa viidellä eri alueella Menfissä, Sambuca di Siciliassa, Vittoriassa, Notossa ja uusimpana tulokkaana Castiglione di Siciliassa Etnan juurella.